W Polsce wszechstronne jest spożywanie alkoholu przy każdej dopuszczalnej okazji
Wypracowano systemy żywienia się, jakie są poważnym orężem, zapobiegającym powstawaniu miażdżycy. Wśród nich jednym z kluczowych jest dieta regulująca poziom lipidów, definiowana również inaczej dietą niskocholesterolową. W odczuciu wielu ludzi, cholesterol jest jednym z najogromniejszych wrogów organizmu. Tu błonnik witalny to przydatne zagadnienie w takich kwestiach. Zgodność z rzeczywistością jest jednak taka, że cholesterol odgrywa przede wszystkim znaczącą rolę choćby w rozwijaniu błon komórkowych, przewodzeniu impulsów nerwowych lub wytwarzaniu witaminy D. Zalet cholesterolu można by wymienić zdecydowanie znacznie więcej, jednak najistotniejsze jest to, by utrzymywał się on w ciele, na ściśle określonym poziomie. Wszelkie komplikacje powiązane z oddziaływaniem cholesterolu wypływają z jego nadmiaru. Jako profesjonalista wykreuje właściwą dietę regulującą poziom lipoprotein, którymi są cząstki cholesterolu połączone z słusznymi białkami komunikacyjnymi. W diecie antycholesterolowej powinny odszukać się między innymi chude mięso bogate w karnitynę oraz flory strączkowe i warzywa korzeniowe zawierające w składzie błonnik.
źródło:
———————————
1. zobacz poradnik
2. tutaj
3. http://hieronymus-zott.de
4. więcej na ten temat
5. http://himitsu-subs.de